Szolgáltatások

 

7218404_l

Szolgáltatások:

 

Az első találkozás:

Az első interjú többnyire a szülővel (szülőkkel) történik, 14 évesnél idősebb gyerek esetén közösen a fiatallal. Megbeszéljük a problémát, az azt befolyásoló tényezőket, és a közös munka kereteit.

Nevelési tanácsadás, rövid fókuszált terápiák:

Sok esetben elegendő a néhány alkalmas szülőkonzultáció a gyermekkel kapcsolatos problémák enyhítéséhez. Serdülőknél gyakran a 3-5 alkalmas rövid fókuszált terápia is elég lehet az aktuális nehézség megoldásához.

Terápia:

Vannak esetek, amikor azonban hosszabb terápiára van szükség, és a gyermek lelki állapotának, a vele kapcsolatos probléma hátterének feltérképezése, diagnosztikája is fontos. Ilyenkor általában 3-5 alkalmat vesz igénybe a diagnosztika fázisa, majd azt követi a terápiás fázis, ami az esetek nagy részében 8-12 alkalom. A terápiát általában szülő-konzultációk egészítik ki, kb. 3-4 alkalmanként egyszer.

Keretek:

A terápia kezdetén mindig megállapodunk a közös munka céljában, módszerében, időbeli kereteiben. A gyakorlati tapasztalatok alapján a heti rendszerességű terápia a leghatékonyabb; önismereti terápia esetén elegendő a két heti rendszeresség.

Az ülések időtartama és árak:

Mind az első interjú, a diagnosztikus ülések, a konzultációk és a terápiás órák: 50 perc időtartamúak, áruk egységesen: 10.000,-Ft.

Családterápia:

Az egy fedél alatt élők mindegyikének részvételével zajlik, nem feltétlenül előzi meg diagnosztikus fázis. Általában 2 heti rendszerességgel, lehetőleg állandó időpontban, többnyire 8-10 alkalommal zajlik. Egy alkalom 90 perc időtartamú, ára: 15.000.-Ft.

 

Klinikai szakpszichológus